Wat is wijsheid?

Het is drie uur in de middag. Ik zit aan de eettafel met mijn laptop open voor me. Mijn kinderen zijn net thuis gekomen van school en vertellen me hun belevenissen van de dag.

Mijn oudste zit in de brugklas en vertelt me een mooi cijfer en binnenkort is er een puberfeest waar ze graag met haar vriendinnen naartoe wilt ( ojéé, begint dat nu al?). Ondertussen friemelt ze met de rage van dit moment: de Fidget Spinner!

Ik luister naar haar verhalen maar ben er niet helemaal bij. Het scherm voor me is nog leeg. De bedoeling was om een mooi verhaal te gaan schrijven voor mijn blog. Vanmorgen heb ik twee superleuke rokjes afgemaakt en die wil ik snel in mijn shop plaatsen. Om ze goed in the picture te zetten, hoort er een mooi marketing plan bij; op Facebook een foto plaatsen bijvoorbeeld. Maar dat alleen is niet genoeg en ik vraag me nu dus af hoe je zo’n “plan” opzet of bedenkt, én dat dat dan ook nog werkt!

Inmiddels is mijn oudste naar haar kamer vertrokken om zich er tot etenstijd op te sluiten om de berg huiswerk te maken die school heeft opgegeven. Ik heb respect voor haar; zo jong en zoveel verantwoordelijkheidsgevoel, gedisciplineerd, ze gaat gewoon aan de gang. Vindt ze het leuk? Nee, natuurlijk niet, maar ze doet het gewoon, geen uitstel maar eenvoudigweg DOEN!

Ik zou er een voorbeeld aan moeten nemen. Maar nog steeds zit ik te dralen, ben ik afgeleid en luister ik nu graag naar wat mijn jongste enthousiast te vertellen heeft over nieuw geleerde trucjes met zijn Fidget Spinner.

Ik heb het nu al meer over dat ding gehad dan over mijn handgemaakte rokjes! Dit dreigt totaal de verkeerde kant op te gaan…

Oké, Veer, FOCUS nu en ga aan de gang!!

Dus ik bedenk een plan. Een plan van aanpak. Een plan van aanpak om de twee laatst gemaakte rokjes mooi in de schijnwerpers te zetten. Meteen daarna kom ik tot de conclusie dat de rokjes vandaag niet meer de aandacht gaan krijgen die ze verdienen. Op z’n vroegst zal me dat zondag pas lukken. Zondag “hebben we” niets: geen afspraken of uitjes in de planning. Maar bijkomen van een drukbezette week.

“Maar eh, zondag pas?! Dat is nog zover weg! Dan zijn de rokjes oud nieuws en dan is het weekend praktisch voorbij!!”, praat ik tegen mezelf.  Nou ja, in realiteit niet, het is zo zondag, overmorgen al! Maar op het web is zondag echt ver in de toekomst, wel 48 uur van nu over 2880 minuten oftewel 172800 seconden! Time is ticking… Zondag kan gewoon niet, No Way. Misschien lukt het om vanavond een kleine Sneak Peek te plaatsen. Of het marketing technisch verstandig is dat weet ik niet, maar ik wil ze zóó graag laten zien. De rokjes zijn prachtig en zo cute.

Vanavond dus!! Sneak Peek!!…moet lukken…

And here it is!!!….The Sneak Peek

 Naast deze twee “bjoeties” van rokjes komen er deze week nog meer “bjoeties” van rokjes in de winkel, katoenen rokjes met een comfortabele boord en de NoeNoes, hippe handige wikkelrokjes van maat 80 t/m maat 110. Dus mis het niet!

Uiteindelijke is het dus toch gelukt om te schrijven. Wat geeft dat een voldoening en nu kan ik met een gerust hart en helemaal mindful vanavond mijn jongste gaan inhalen bij de avondvierdaagse. Dit jaar is het de eerste keer dat hij 4x 10 kilometer loopt! Respect, wat een doorzetter of eigenlijk… het is gewoon een kwestie van DOEN!!

 

Liefs Vera

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s