Mijn Paasdagen…

Wat een creatieve Paasdagen heb ik achter de rug.

Mijn dochter is helemaal “into” de Rage van dit moment: FUN LOOM, oftewel armbandjesknopen van elastiekjes.

Elastiekjes in allerlei leuke kleurtjes; van schattige pasteltintjes tot knalfelle fluorkleuren. Het soort elastiekjes gebruikte ik vroeger om de manen van mijn favoriete paard mee in te vlechten tot keurige knotten als toillettage voor een (meestal) dressuurwedstrijd.. Nu zijn ze DE TREND onder tieners: Armbandjes knopen!

Er is ook eeen “knoopbord”, een bord met ronde pinnen die je gebruikt als hulpmiddel om de meest geweldige creaties te kunnen maken. You Tube biedt perfect uitkomst voor een hoge slagingskans. In de vele tutorials in de vorm van filmpjes wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n Loom Bracelet moet maken.

Nadat mijn dochter bij wijze van “verlaat rapport cadeautje” zo’n bord met extra stiekjes van mij gekregen had, werd ik na haar eerste creaties toch wel nieuwsgierig naar hoe dat nou moet. De eenvoudige armbandjes maak je door middel van een soort van punniken met haaktechniek. Vrij eenvoudig met een geweldig voldoenend WOW-effect!

eenvoudige loom

Ik dacht vervolgens dat als ik dat al kan, ik meteen wel door kan stomen naar een Advanced level. Ik mocht het pinnetjes bord gebruiken, maar het gekozen model blijkt toch wel een hele puzzel. Niet alleen de volgorde waarin je de stiekjes op het bord plaatst is van belang, ook de juiste stiekjes om het juiste pinnetje plaatsen is erg belangrijk voor het lukken van mijn armband. En daar ging het mis. Na ruim anderhalf uur! geconcentreerd de tutorial te hebben gevolgd en te hebben uitgevoerd, zou mijn armband met ingeknoopte hartjes klaar zijn. Ik mocht de elastiekjes los halen van het bord om het eindresultaat te bewonderen met een geweldige WOW!

Maar helaas, geen wow, maar een AAAAH NEEE! Wat bleek; ik had een paar missers gemaakt, een paar keer het verkeerde stiekje over het verkeerde pinnetje gehaald en het hele armbandje was mislukt. Daar gaat je kostbare tijd…Jammer maar helaas, Advanced was dus toch iets te hoog gegrepen.
De volgende dag hebben mijn dochter en ik samen een niet te moeilijk maar toch moeilijk armbandje gemaakt en met succes!

moeilijke bloem vera

Dat maakte het mislukken van de avond ervoor ruimschoots goed. Voorlopig hou ik me bij het “eenvoudige” punniken-met-haken-techniek want het geweldige WOW-effect van deze armbandjes geeft me heerlijk veel voldoening.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s